|Ενεργειακά Πιστοποιητικά
Ενεργειακά Πιστοποιητικά 2018-03-19T19:06:01+00:00

Ενεργειακα Πιστοποιητικά

Η ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων θεσμοθετήθηκε στην χώρα μας με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) αλλά και τη σύσταση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Μέσω της ενεργειακής επιθεώρησης, είναι δυνατή η έκδοση  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (ΠΕΑ) . Το ΠΕΑ είναι ένα επίσημο έγγραφο που κατηγοριοποιεί τα κτίρια ανάλογα με την ενέργεια που καταναλώνουν από τα ενεργειακά καλύτερα (Α+) έως τα πολύ ενεργοβόρα (Η). Εκδίδεται από πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές. Με τη διενέργεια  μιας  ενεργειακής επιθεώρησης σχηματίζεται σαφής εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται  το κτίριο  από  ενεργειακής  άποψης  και  προτείνονται  συγκεκριμένες  παρεμβάσεις από την υλοποίηση των οποίων θα προκύψει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας  και αντίστοιχο οικονομικό όφελος.

Η έκδοση του ΠΕΑ απαιτείται :

  • μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός κτιρίου
  • μόλις ολοκληρωθεί η ριζική ανακαίνιση υφιστάμενου κτιρίου
  • για την πώληση ενός κτιρίου
  • για την ενοικίαση ενός κτιρίου
  • για το πρόγραμμα (Εξοικονομώ κατ’ οίκον)

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ισχύει για δέκα χρόνια και αφορά σε όλα τα κτίρια, συνολικής επιφάνειας άνω των 50 τ.μ., νέα ή υφιστάμενα, καθώς και σε όλα τα κτίρια του δημόσιου & ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η απαίτηση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης στην περίπτωση αγοροπωλησίας και ενοικίασης έχει τεθεί σε εφαρμογή από 9 Ιανουαρίου 2011.

Η εταιρεία μας, διαθέτει έμπειρους ενεργειακούς επιθεωρητές,  Β τάξης, όλων των κατηγοριών ( Κτιρίων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Κλιματισμού).

Έχοντας τεράστια εμπειρία στην ενεργειακή επιθεώρηση και στην έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, η εταιρεία μας μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη σας για ενεργειακη επιθεωρηση , ΠΕΑ και συστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας για το κτίριο σας. Αν επιθυμείτε επικοινωνήστε μαζί μας  και σύντομα ένας μηχανικός της εταιρείας μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας.